Tietoa valintakoevalinnasta

 • Tarkempi toteutustapa valitaan vallitsevan pandemiatilanteen huomioiden
 • Lisätietoa toteutustavasta ilmoitetaan viimeistään 16.3.2021
 • Valintakoe pidetään 25.5.2021 klo 9.00-14-00
 • Vähintään 49% aloituspaikoista täytetään valintakoevalinnalla
 • Jos hakija tulee hyväksytyksi todistusvalinnassa ylimpään lääketieteen/hammaslääketieteen yhteisvalinnan hakukohteeseensa, ei hän voi osallistua valintakokeeseen
 • Jos hakija on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveelle, hän voi hakea ylempiin hakutoiveisiin osallistumalla valintakokeeseen
 • Mikäli keväällä valmistuva hakija (IB ja EB –tutkinnot) tulee hyväksytyksi ennakkoarvioon perustuvien todistuspisteiden perusteella, kannattaa hänen osallistua valintakokeeseen, koska lopulliset todistuspisteet voivat vielä muuttua ennakkoarvioon perustuvista pisteistä
 • Helsingin yliopiston lääketieteen koulutusohjelman ruotsinkieliselle opintolinjalle hyväksyttävissä olevan on saavutettava tietty vähimmäispistemäärä, joka on määritelty tarkemmin Helsingin yliopiston lääketieteen ruotsinkielisen opintolinjan valintaperustekuvauksessa Opintopolussa (linkki päivitetään myöhemmin)
 • Mikäli usealla hakijalla on lääketieteen, hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen valintakoevalinnassa sama valintakoepistemäärä, niin tasapistetilanteessa järjestyksen ratkaisee valintakokeen tehtävien kokonaispistemäärä tehtäväjärjestyksessä. Mikäli nämäkin ovat samat hyväksytään kaikki tämän saman pistemäärän saaneet hakijat
 • Tasapistesääntöä noudatetaan myös mahdollisissa oikaisupyyntöihin liittyvissä tilanteissa
 • Lääketieteen alan valintakoe vuoden 2021 opiskelijavalinnassa perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015) sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon sekä mahdolliseen ennakkomateriaaliin
 • Tieto mahdollisesta ennakkomateriaalista ja tarkempi tieto materiaalin julkaisuajankohdasta julkistetaan 30.11.2020 mennessä lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan verkkosivulla https://www.laaketieteelliset.fi/

 

Lisätietoa asiasta löydätte osoitteesta https://www.laaketieteelliset.fi/ajankohtaista/valintaperusteet2021

 

Tuo viimeistään 30.11. ilmoitettava tieto mahdollisesta ennakkomateriaalista on merkittävä asia hakemisen kannalta. Odotamme kyseisen tiedon julkaisemista ja tiedotamme teitä silloin pikimiten asiasta!

 

Tsemppiä kaikille loppusyksyyn!

 

Päivitetty 18.11.2020