Hei,

 

Kuten tiedät, tulevan kevään valintakoe tulee olemaan sähköisessä muodossa, joka luo oman lisähaasteensa erityisesti vanhaan valintakokeeseen tottuneille. Olemme Kandikursseilla pohtineet sähköistä valintakoetta ja siihen liittyviä vinkkejä. Olemmekin koonneet teille listan asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon sähköisen kokeen suhteen:

 

  • Heti ensimmäisenä tulisi muistaa, että fysiikan, biologian ja kemian osaaminen on se mitä kokeessa testataan, joten suosittelemme pitämään tämän oman tekemisen ytimessä.
  • Kannattaa lisätä tietokoneen käyttöä erityisesti tehtäviä ja harjoituskokeita tehdessä. Tätä varten sivuillemme on tullut käyttöösi sähköinen vastausympäristö, johon voit harjoitella tehtävien tekemistä sähköisesti. Kehitämme sähköistä vastausympäristöämme monipuolisemmaksi mahdollisimman pian, tästä kehityksestä infoamme sinua myöhemmin vielä.
  • Lue huolellisesti laaketieteelliset.fi -sivustolta löytyvät ohjeet mm sopivan selaimen ja JavaScriptin sekä muiden laitteistovaatimusten osalta.
  • Suosittelemme tekemään tietokoneella kirjoittamisesta itsellesi mahdollisimman sujuvaa.
  • Muillekin aloille, joilla on pääsykoe ennen lääkistä on tulossa sähköinen koe. Sieltä voi mahdollisesti saada tietoa lääkiksen pääsykokeessa käytettävästä järjestelmästä.
  • Koejärjestelmä tulee olemaan käytännössä sama kuin ammattikorkeakoulujen sähköisissä valintakokeissa käytössä aiemminkin ollut järjestelmä. Kyseinen järjestelmä mahdollistaa täysin monivalintapohjaisen kokeen tai kokeen pilkkomisen alaosiin, joissa on omat aikarajat. Näin ollen koe voisi mahdollisesti olla samankaltainen kuin toissa vuoden ensimmäisen vaiheen koe. Tätä on kuitenkin tässä vaiheessa täysin mahdotonta sanoa ja turha liikaa spekuloida. Riittävällä osaamisella, hyvällä paineensietokyvyllä sekä rautaisella laskurutiinilla selviät varmasti oli koe minkälainen tahansa!
  • Muistutamme, että kaikki hakijat ovat samassa tilanteessa ja samalla viivalla sen suhteen. Ei siis kannata liikaa uhrata ajatuksia digitaaliselle kokeella vaan keskittyä omaan tekemiseen ja lukemiseen.

 

 

Tässä vielä yleistä infoa sähköisestä kokeesta: